PREDNOSTI SISTEMSKEGA ZAKLEPANJA:

 

Sistemsko zaklepanje, ne glede na objekt ali izvedbo (generalni ključ, centralni ključ..) pomeni možnost vstopanja posameznikov v prostore. Hierarhija dostopanja je lahko neomejena (vsi prostori) ali selektivna (določeni prostori). Definira se z načrtom zaklepanja, ki je sestavljen iz seznama cilindrov/vrat, vseh uporabnikov/imetnikov ključev, števila ključev in dovoljenih dostopov. Običajno obstaja ključ, ki odpira vse cilindrične vložke – generalni ključ, ki ga ima  v lasti administrator (lastnik, direktor…).

Prednosti sistemskega zaklepanja so:

  • popolna kontrola pristopa in nadzor nad ključi
  • večja varnost
  • enostavnost rokovanja (shranjevanje, prenašanje, ni več iskanja pravega ključa pred zaklenjenimi vrati…)
  • večja pazljivost
  • dostopanje z le enim ključem tudi v dislociranih objektih (vikendi, poslovni prostori…)
  • v sistem se lahko vključijo obešanke in polcilindri
PRIMERI NAČRTOV ZAKLEPANJA:

STANOVANJSKA HIŠA

Običajno gre za sistem istega ključa: vsi družinski člani in ostali uporabniki imajo ključ, ki odpira vsa vrata: vhodna stranska, dvoriščna itd. Lahko pa se določi prostor kjer vstop nekaterim ni dovoljen kot naprimer pisarna, lovska soba…..Smiselno je, da ima vsak posameznik SVOJ KLJUČ in da le ti ne krožijo naključno med uporabniki. S tem namreč zmanjšamo možnost izgube, dvignemo nivo varnosti (ključi se ne puščajo pod predpražniki, skrivajo za roletami itd.) ter ne dovoljujemo neodgovornosti imetnikov.

VEČSTANOVANJSKI OBJEKTI/BLOKI

V tem primeru je sistemsko zaklepanje nekoliko drugačno: vhodna vrata in skupne prostore (kleti, kolesarnice, prostor za smeti..) namreč odklepajo vsi stanovalci medtem ko stanovanja le lastniki ali najemniki. Lahko so vključeni zunanji izvajalci (čistilke, hišniki itd), skratka, sistem je kompleksnejši še vedno pa  vsakdo vstopa v vse njemu določene prostore le z ENIM KLJUČEM.

HOTELI, KMEČKI TURIZMI, PRENOČIŠČA…

Sistemsko zaklepanje vključuje goste, ki ključ uporabljajo določen čas za vstop v objekt (če ni recepcije) oziroma svojo sobo. Generalni ključ uporablja osebje, ki zaradi čiščenja, vzdrževanja, popravil… potrebuje neomejen dostop. Sistem mora v primeru nastanitvenih objektov zagotavljati varno evakuacijo (nemoten izhod brez ključa) in zaradi velike frekvence čim večje število ciklov – odklepanj.

MNENJA

S sistemsko rešitvijo in produktom smo zadovoljni. Dobro razmerje med sistemsko rešitvijo, kvaliteto in ceno.

Poveljnik gasilske operative g. Boris Žnidarko

Sistem cilindričnih vložkov smo naredili, za naše podjetje TIPS in vse je v najlepšem redu, tako kot smo si predstavljali.

TIPS

Sistem je definitivno super! Ključ imam v denarnici, prej pa polne žepe. Priporočam!

Jernej

SLAVEC-PRO

Selce 17, 6257 Pivka

Lokacija za osebni prevzem:

Selce 17, 6257 Pivka

© Vse pravice pridržane. | VSEZAVRATA

2024