VSE ZA VRATA na enem mestu! Več kot 25 let.

Zakaj je cilindrični vložek varna in učinkovita rešitev zaklepanja?

Dodelite dostop do več vrat za eno osebo na en ključ (Vir: ABUS)

Zakaj je cilindrični vložek varna in učinkovita rešitev zaklepanja?

Cilindrični vložek omogoča več varnosti z naprednimi zaščitnimi funkcijami.  Sestavljen je iz oboda, zatičev, kroglic in vzmeti.

Olajšajte si vsakdanje življenje

Ključi hišnih vrat, garaže, obešanke ali kolesarske ključavnice nas spremljajo vsak dan, na vsakem koraku. Uporaba cilindričnih vložkov izjemno izboljša kakovost našega bivanja in s tem omogoča bolj brezskrbno življenje.

Vsezavrata.si svetuje

V podjetju SlavecPro, d.o.o., zastopamo različne blagovne znamke cilindričnih vložkov. V nadaljevanju bomo prednosti cilindričnih vložkov predstavili na primeru proizvajalca ABUS. Če cilindrične vložke kupujete prvič , oz. imate vprašanje, se lahko vedno obrnete na nas, saj našim poslovnim in fizičnim strankam svetujemo že več kot 25 let.

Kako so sestavljeni cilindrični vložki?

Vsi tipi jeklenk so v osnovi zgrajeni po istem principu. V notranjosti ključavnice so različni jedrni zatiči, pod vsakim pa je vzmet zatiča. Zatiči jedra so različnih dolžin. Njihova dolžina določa utore v ključu. Če je pravilen ključ za ključavnico vstavljen v utor za ključ, bodo zatiči jedra potisnjeni navzdol. Ključ obrnete in odklenete ključavnico.

Cilindrični vložek (Vir: ABUS)
Cilindrični vložek (Vir: ABUS)

Gre za popolnoma navaden ključ, na prvi pogled, vsa mehanika se dogaja znotraj te majhne mojstrovine. Varnost pa se resnično poveča.

Kako deluje cilindrični vložek?

Cilindrični vložek uporablja tehnologija mehanskega zatiča za ustvarjanje velikega števila kombinacij. Več kombinacij kot nudi, višja je varnostna ocena.

Cilindrični vložek je vsestranska rešitev

Ne glede na to, ali iščete rešitev za svoje stanovanje, večjo hišo, večstanovanjski objekt, počitniški objekt, poslovno zgradbo, šolo, občino… Cilindrični vložek v ključavnici bo poskrbel za varno, učinkovito in kakovostno rešitev zaklepanja. Bolj varno se boste počutili vi, manj boste v skrbeh za svojo družino in manjša so tveganja na področju poslovnega sodelovanja.

Nadzor nad kopijo ključev

Ne glede na to, da imate za varnost vašega doma ali poslovnega prostora odlično poskrbljeno, ste lahko z navadnim ključem izjemno ranljivi. Vsak, prav vsak lahko naredi kopijo vašega navadnega ključa. In to v pičlih dveh minutah.

Kdaj ste nazadnje koga prosili, naj vam zaliva rože, ko vas ni doma? Kdaj ste razmnožili več ključev za vse člane vaše družine in se je kakšen izgubil? Imate poslovni prostor in ste vašim zaposlenim predali ključe? Kako ste lahko prepričani, da si nekdanji zaposleni, vzdrževalec, čistilni servis… niso naredili kopije ključa?

Dokler imate pri sebi navaden ključ, ne boste nikoli prepričani, da imate ključ zares samo vi. Nadzor nad kopijo ključev je ena izmed mnogih prednosti cilindričnih vložkov. Samo vi lahko razmnožite ključ, ob predložitvi varnostne kartice.

Dodelite dostop do več vrat za eno osebo na en ključ (Vir: ABUS)
Dodelite dostop do več vrat za eno osebo na en ključ (Vir: ABUS)

Zaščita pred vlomom

Varnostni elementi, ki so standardno nameščeni znotraj magnetnih valjev zagotavljajo zaščito pred vdori. Ključna komponenta sistema je palica iz nerjavečega jekla, ki zagotavlja močno zaščito pred različnimi manipulacijami (razbitje, izvlek…). Vložek proti vrtanju je narejen iz nerjavečega jekla visoke trdnosti. Elementi v ohišju cilindra in jedru cilindra so iz kaljenega jekla in nudijo večjo zaščito pred vrtanjem.

Sestavite svoj sistem ključev in namesto šopa ključev uporabljajte le en ključ s katerim odpirate več vrat (Vir: ev)
Sestavite svoj sistem ključev in namesto šopa ključev uporabljajte le en ključ s katerim odpirate več vrat (Vir: ev)

Določite dostope

Povečajte varnost vašega objekta. Določite dostope, ki jih en ključ lahko odpira. Izdelajte svoj sistem za odklepanje vaše zgradbe. Uporabite konfigurator za sistemsko zaklepanje in izdelajte svoj sistem zaklepanja.

Znižajte stroške menjave

Tudi menjava je lažja. V primeru, da bi želeli zamenjati ključavnico, vam pri uporabi cilindričnega vložka tega ni treba storiti. Zamenjate lahko samo ključ in določite novo šifro zaklepanja.

Manj težav

Se tudi vi z vašimi družinskimi članki opozarjate, naj se ključ ne pušča v vratih na notranji strani, saj potem vrat ni mogoče odkleniti iz druge strani? Tudi temu problemu se lahko izognete z uporabo cilindričnih vložkov. Ne glede na to, ali je ključ na eni strani v ključavnici, lahko vrata še vedno odklenete z druge strani. Pošljite nam povpraševanje in zapišite vaše zahteve.

Imate posebne želje za cilindrični vložek?

Poleg ključavnice ključ-ključ lahko izberete tudi rešitev ključ-gumb, ali katero drugo rešitev. Isti ključ lahko uporabite tudi za odklepanje obešanke. Možnosti je ogromno.

Različne rešitve omogočajo široko uporabo cilindričnih vložkov za različne namene/industrije:

  • Dvojni cilindri (vrata lahko odklenete, tudi če je ključ na drugi strani vstavljen),
  • Funkcija panike (prosti tek) omogoča, da se ključavnica zavrti 360 stopinj,
  • Cilinder z gumbom s sklopko za sprostitev,
  • Cilinder gumba z obveznim odklopom gumba,
  • Sekundarni sistem ključev,
  • Ločen sistem zaklepanja,
  • Funkcija predpriklopa,
  • Odpornost na slano vodo,
  • Požarna varnost,

Združljivost z drugimi rešitvami

Cilindrični vložek lahko uporabimo tudi z drugimi rešitvami, kot so pametne ključavnice.

Nazadnje objavljeno